Невеликі підказки по вибору холодильної вітрини для магазину
Як визначитися під час вибору холодильної вітрини для магазину статика/динаміка, універсальна/середньотемпературна.
У багатьох власників магазинів виникає бажання купити холодильну вітрину, але не всі розуміють специфіку та принципи роботи такого холодильного обладнання.
Принцип роботи холодильної вітрини полягає в охолодженні корисного об’єму обладнання за допомогою перенесення тепла холодоагентом (фреон) у випарник із задіянням компресора. У процесі охолодження тепло виводиться в навколишній простір.
Чим відрізняються торгові холодильні вітрини для магазину за типом охолодження та температурним режимом.
За типом охолодження:
· Статичне (природна циркуляція повітря)- може використовуватися всім видів продуктів харчування.
Викладка 60-80 см. Великий бокс зберігання запасів продуктів.
· Динамічне (примусова циркуляція повітря) – не рекомендується для продуктів харчування схильним до «завітрювання».
Викладка до 90см, за рахунок перенесення випарника у бокс зберігання продуктів.
За температурним режимом діляться:
· Низькотемпературні (-10…-18С) заморожені продукти харчування, напівфабрикати.
· Універсальні (-3…+5С) м'ясо, риба, м'ясопродукти, продукти із високим виділенням вологи без упаковки. При мінусовій температурі у вітрині, температура на випарнику доходить до -28С, що призводить до швидкого його обмерзання, волога виділяється або з продуктів, або заходить у вітрину ззовні при відкритті. Повинна бути примусова відтайка випарника, запрограмована у контролері. За відсутності тену для підігріву випарника і, відповідно, видалення сконденсованої вологи (сніг, лід), вітрині потрібне часте розморожування.
· Середньотемпературні (0…+8С) ковбасні вироби, молочні продукти, сири, соуси. Не рекомендується експлуатація в більш низькому темепературному режимі, а також розміщення продуктів з високим виділенням вологи (м'ясо свіже, риба, кулінарія у відкритому посуді), щоб уникнути зниження температури випарника, що обов'язково призведе до його обмерзання та некоректної роботи обладнання.
· Теплові (+30…+90С) це професійне теплове обладнання, функціонально
призначене для демонстрації та передпродажного зберігання в підігрітому вигляді кулінарних та хлібобулочних виробів у закладах громадського харчування, кондитерських, а також гастрономічних торгових точках різної спрямованості готові продукти харчування, піца, випічка.
Повну консультацію щодо підбору обладнання, якщо Ви вирішили купити холодильну вітрину нову, або б/в для Вашого магазину, завжди можете отримати зателефонувавши нашим менеджерам в компанію AVS.Climat або нашим партнерам.
- Різниця між середньотемпературними й універсальними (м'ясними) холодильними вітринамиЯк правильно вибрати температурний режим холодильної вітрини.Повна версія статті
- Ферментоване м'ясо для стейківЧому стейк в ресторані такий смачний, яке м'ясо використовується для його приготування?Повна версія статті